Reseptilääke

AMOXIN 500 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 30 fol

Hinta
14,40
Käytettävissä olevat toimitustavat: Nouto Kuopiosta Itä-Suomen yliopiston apteekista, Nouto Itä-Suomen yliopistolta - UEF henkilökunta ja opiskelijat, Matkahuolto - toimitus noutopisteeseen, Posti - toimitus noutopisteeseen, Posti - toimitus pakettiautomaattiin, Posti - kotiinkuljetus, Posti Express - kuljetus toimitusosoitteeseen ilman eri ilmoitusta, Matkahuolto - toimitus pakettiautomaattiin, Matkahuolto - kotijakelu
Reseptilääke
Korvattava
Peruskorvaus 40 %
Viitehinta: 14,90 €

Vaikuttava aine

amoksisilliini

Käyttötarkoitus

Bakteerien aiheuttamat tulehdukset, jotka sijaitsevat tavallisimmin nielussa, keuhkoputkissa, poskionteloissa, välikorvassa, virtsateissä tai muualla elimistössä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkeannos tulisi ottaa tasaisin aikavälein. Lääkettä käytetään myös imeväisillä ja pienillä lapsilla.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera. Oraalisuspensio annostellaan millilitroina mittaruiskun avulla. Lääkkeen voi ottaa aterian yhteydessä tai tyhjään mahaan.

Lääkettä ei pidä käyttää, jos on yliherkkä penisilliinille. Lääke saattaa aiheuttaa allergiaoireita myös henkilöille, jotka ovat yliherkkiä kefalosporiineille.

Vaikutustapa

Amoksisilliini on penisilliineihin kuuluva antibiootti, joka tappaa bakteereita. Se tehoaa parhaiten, kun sitä on elimistössä tarpeeksi pitkään ja riittävän suurina pitoisuuksina. Tämän vuoksi on tärkeää ottaa koko kuuri loppuun ja noudattaa muutoinkin annostusohjetta.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa joillekin käyttäjille pahoinvointia, löysiä ulosteita, ripulia tai muita ruoansulatuskanavan oireita. Nämä haitat ovat yleensä lieviä eikä lääkitystä tarvitse lopettaa. Ne häviävät usein hoidon aikana tai pian hoidon päättymisen jälkeen. Vatsa- ja suolistohaittoja voidaan vähentää ottamalla lääke aterian yhteydessä.Myös ihottumat ovat mahdollisia. Muut haittavaikutukset ovat suhteellisen harvinaisia.

Raskaus ja imetys

Lääkettä voi ottaa raskauden aikana. Lääkäri arvioi lääkkeen käytön imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Tabletit säilytetään alle 25 °C alkuperäispakkauksessa. Käyttövalmis oraalisuspensio säilytetään jääkaapissa (2-8 °C), jossa se säilyy 2 viikkoa.

Ulkonäkö

Tabletti: Valkoinen, pitkänomainen tabletti, jossa on jakoura molemmin puolin.

Jauhe oraalisuspensiota varten: Valkoinen tai kellertävä jauhe. Käyttövalmis oraalisuspensio on valkoinen tai kellertävä.

Vaihtokelpoinen tuote

Nimi Pakkauskoko Hinta Viitehinta Korvattavuus Korvattu hinta
AMORION 500 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 30 fol
(Reseptilääke)
1 x 30 fol 14,40 14,90 € Korvattava
Peruskorvaus 40 %
10,07 €

Selaa myös nämä tuoteryhmät: PENISILLIINIT, MIKROBILÄÄKKEET ELI ANTIBIOOTIT, PENISILLIINIT
© 2024 Lääketietokeskus