Reseptilääke

BUPRENORPHINE SANDOZ 20 mikrog/h depotlaastari 1 x 4 kpl

13,82 €

Väärinkäytösten ehkäisemiseksi tätä lääkettä ei voi toimittaa apteekin verkkopalvelun kautta (Fimean määräys Apteekin verkkopalvelu 2/2011)

Reseptilääke
Korvattava
Peruskorvaus 40 %
Viitehinta: 13,82 €

Tuote ei ole myynnissä

Tätä lääkettä ei ole saatavilla verkkoapteekin kautta.

Lisätietoa verkkoapteekkimme asiakaspalvelunumerosta puh. 029 445 6222 (mpm/ppm soitto/jonotus).

Palvelemme reseptiasioissa arkipäivisin, ma-pe klo 8-20 ja la klo 8-14.

Vaikuttava aine

buprenorfiini

Käyttötarkoitus

Keskivaikeiden kipujen hoito, kun kipu ei johdu syövästä eivätkä muut kipulääkkeet ole auttaneet riittävästi.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yhden laastarin vaikutus kestää seitsemän päivän ajan. Laastarin maksimivaikutus saavutetaan kolmen päivän kuluessa. 

Lääkkeen ottaminen

Laastari kiinnitetään karvattomaan ja kuivaan ihonkohtaan ylävartalolle tai olkavarren ulkosyrjään. Kohta ei saa olla ärtynyt eikä vaurioitunut. Jos ihokarvoja täytyy poistaa, ne leikataan saksilla. Ennen laastarin kiinnittämistä iho pestään huolellisesti puhtaalla vedellä (ilman saippuaa tai muita puhdistusaineita) ja kuivataan hyvin. Pakkauksessa on tarkat ohjeet laastarin kiinnittämistä varten.

Laastari kiinnitetään ihoon välittömästi pakkauksesta ottamisen ja laastarissa olevan suojakalvon poistamisen jälkeen. Tämän jälkeen laastaria painetaan puolen minuutin ajan tiukasti kämmenellä. Laastari pitää poistaa ennen saunomista, koska ihon lämpötilan nousu lisää lääkeaineen imeytymistä elimistöön. Saunominen kannattaakin ajoittaa laastarin vaihtohetkeen. Sen sijaan uimisen, suihkun ja kylvyn ajaksi laastarin voi jättää paikoilleen.

Laastari vaihdetaan seitsemän vuorokauden välein. Uusi laastari kiinnitetään eri paikkaan kuin edellinen. Samaa ihonkohtaa voi käyttää uudelleen vasta 3-4 viikon kuluttua.

Jos laastarin reunat alkavat irrota ihosta, ne voidaan kiinnittää uudelleen ihoteipillä.

Vaikutustapa

Buprenorfiini kuuluu voimakkaisiin kipulääkkeisiin. Laastaria käytettäessä lääke imeytyy ihon lävitse verenkiertoon ja kulkeutuu keskushermostoon, jossa se vaikuttaa kipua lievittävästi.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimpiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, huimaus, uneliaisuus, suun kuivuminen, kutina, punoitus, mahavaivat ja kiinnityskohdan reaktiot. Joskus voi esiintyä myös ruokahaluttomuutta, sekavuutta, masentuneisuutta, univaikeuksia, hermostuneisuutta, tuntohäiriöitä, hengenahdistusta, hikoilua, ihottumaa, väsymystä, epätavallista heikotusta, kipua, rintakipua sekä käsien, nilkkojen ja jalkojen turvotusta.

Buprenorfiini heikentää tarkkaavaisuutta liikenteessä ja muissa tarkkuutta vaativissa tilanteissa erityisesti hoidon alussa. Autoa ei pitäisi kuljettaa hoidon aikana eikä vuorokauden kuluessa laaastarin poistamisesta, jos lääke on aiheuttanut haittavaikutuksia hoidon alussa tai annosta suurennettaessa. Pitkäaikaisen käytön lopettamiseen voi liittyä vieroitusoireita. Lääkäri huomioi tämän laastarihoidon suunnittelussa.

Raskaus ja imetys

Buprenorfiinia ei pidä käyttää raskauden ja imetyksen aikana. Hedelmällisessä iässä olevien naisten ei tule käyttää laastaria ilman tehokasta ehkäisyä.

Säilytys

Alle 25 °C.

Ulkonäkö

Lääkeainetta sisältävä depotlaastari, jota peittää suurempi vaalean keltaruskea lääkeainetta sisältämätön laastari. Depotlaastari on suorakulmion muotoinen, siinä on pyöristetyt kulmat ja merkintä: Buprenorphinum 5 µg/h, Buprenorphinum 10 µg/h, Buprenorphinum 15 µg/h tai Buprenorphinum 20 µg/h.

Vaihtokelpoinen tuote

Nimi Pakkauskoko Hinta Viitehinta Korvattavuus Korvattu hinta
NORSPAN 20 mikrog/h depotlaastari 1 x 4 kpl
(Reseptilääke)
1 x 4 kpl 33,98 € 14,32 € Korvattava
Peruskorvaus 40 %
21,82 €
BUPREFARM 20 mikrog/h depotlaastari 1 x 4 kpl
(Reseptilääke)
1 x 4 kpl 13,82 € 14,32 € Korvattava
Peruskorvaus 40 %
9,73 €
BUPRENORPHINE RATIOPHARM 20 mikrog/h depotlaastari 1 x 4 kpl
(Reseptilääke)
1 x 4 kpl 14,32 € 14,32 € Korvattava
Peruskorvaus 40 %
10,03 €
BUPREMYL 20 mikrog/h depotlaastari 1 x 4 kpl
(Reseptilääke)
1 x 4 kpl 14,32 € 14,32 € Korvattava
Peruskorvaus 40 %
10,03 €
BUPRENORPHINE GLENMARK 20 mikrog/h depotlaastari 1 x 4 kpl
(Reseptilääke)
1 x 4 kpl 44,15 € 14,32 € Korvattava
27,92 €
BUPRENORPHINE STADA 20 mikrog/h depotlaastari 1 x 4 kpl
(Reseptilääke)
1 x 4 kpl 14,32 € 14,32 € Korvattava
10,03 €

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Voimakkaat ja keskivahvat kipulääkkeet, KIPU- JA KUUMELÄÄKKEET, VOIMAKKAAT JA KESKIVAHVAT KIPULÄÄKKEET, IHOLLE ANNOSTELTAVAT KIPULÄÄKKEET
© 2020 Lääketietokeskus