Reseptilääke

ESTRADOT 50 mikrog/24 h depotlaastari 1 x 24 kpl

Ilmoita saatavuudesta
24,17 €
Reseptilääke
Korvattava
Ylempi erityiskorvaus 100 % omavastuu 4,5 € Peruskorvaus 40 %

Tuote ei ole myynnissä

Tätä lääkettä ei ole saatavilla verkkoapteekin kautta. Tuotteella voi olla pitkä saatavuuskatkos tai se ei ole toimitettavissa lainkaan verkkoapteekin kautta. Mahdolliset rinnakkaislääkkeet löydät sivun alaosasta.

Lisätietoa verkkoapteekkimme asiakaspalvelunumerosta puh. 029 445 6222 (mpm/ppm soitto/jonotus).

Voit tarkistaa yksityisapteekkien reseptilääkkeiden varastotilanteen https://www.apteekki.fi/laakehaku.

Palvelemme reseptiasioissa arkipäivisin, ma-pe klo 8-20 ja la klo 8-14.

Vaikuttava aine

 

estradioli

 

Käyttötarkoitus

 

Valmisteita käytetään vaihdevuosiin liittyvien oireiden lievitykseen ja estoon sekä muita kuin miedointa vahvuutta myös vaihdevuosien jälkeisen osteoporoosin eli luun huokoistumisen estoon. Jos kohtua ei ole poistettu, käytetään yleensä estrogeenin kanssa samanaikaisesti keltarauhashormonia, mikä estää kohdun limakalvon paksuuntumisen ja syövän vaaraa.

 

Annostus

 

Lääkärin ohjeen mukaan. Laastari vaihdetaan kahdesti viikossa. Laastarihoitoa käytetään joko jatkuvasti tai siten, että 3 hoitoviikon jälkeen pidetään viikon tauko.

 

Lääkkeen ottaminen

 

Laastari kiinnitetään puhtaalle, kuivalle ja terveelle vatsan ihoalueelle. Iho laastarin alla ei saa poimuttua eikä joutua alttiiksi vaatteiden hankaukselle. Laastaria ei saa kiinnittää rintoihin eikä kahta kertaa peräkkäin samaan paikkaan. Laastarin kiinnittämistä vyötärön alueelle kannattaa välttää, koska tiukka vaatetus voi irrottaa sen. Laastaria ei saa altistaa suoraan auringonvalolle eikä sitä saa käyttää solariumissa. Laastaria voi käyttää kylvyn, suihkun ja saunomisen aikana.

 

Vaikutustapa

 

Vaihdevuosien yhteydessä ja myös tiettyjen gynekologisten leikkausten jälkeen elimistön oma estrogeenituotanto vähenee. Tästä aiheutuu erilaisia oireita, kuten kuumia aaltoja, hikoilua, unettomuutta ja emättimen limakalvon ohenemista sekä mielialan vaihtelua. Myös luiden haurastuminen kiihtyy, kun naishormonin tuotanto vähenee. Lääkkeestä estrogeenia saa lisää, jolloin oireet lievittyvät tai poistuvat.

 

Haittavaikutukset

 

Lääke voi aiheuttaa rintojen arkuutta ja välivuotoja etenkin suurilla annoksilla. Laastari voi ärsyttää ihoa, joskin varsinaiset yliherkkyysihottumat ovat harvinaisia. Lääke voi myös aiheuttaa päänsärkyä ja pahoinvointia sekä lisätä jonkun verran veritulppien vaaraa. Estrogeenivalmisteet voivat hieman suurentaa rintasyövän vaaraa. Lääkkeen vaikutusten ja haittavaikutusten seuraamiseksi on käytävä säännöllisin väliajoin lääkärin vastaanotolla. Lääkäriin on otettava yhteyttä, jos hoidon aikana ilmenee kivuliasta jalkojen turvotusta, äkillistä rintakipua tai hengenahdistusta.

 

Raskaus ja imetys

 

Valmistetta ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

 

Säilytys

 

Älä säilytä kylmässä. Ei saa jäätyä. Säilytä alkuperäispakkauksessa (kuori ja kotelo). Myös käytetyt laastarit on hävitettävä niin, etteivät lapset pääse niihin käsiksi.

 

Ulkonäkö

 

Laastari on suorakaiteen muotoinen ja siinä on pyöristetyt kulmat. Laastari koostuu paineherkästä, lääkeaineen sisältävästä liimakerroksesta, jonka toista puolta peittää läpikuultava polymeeritaustakalvo ja toista puolta suojakalvo.

 

Selaa myös nämä tuoteryhmät: ESTROGEENIT ELI NAISHORMONIT, SUKUPUOLIHORMONIT, ESTROGEENIT ELI NAISHORMONIT, ESTROGEENIT ELI NAISHORMONIT
© 2023 Lääketietokeskus