Reseptilääke

EMERADE 150 mikrog injektioneste, liuos, esitäytetty kynä 1 x 1 kpl

53,28 €
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi.
Reseptilääke
Korvattava
Peruskorvaus 40 %

Tuote ei ole myynnissä

Tätä lääkettä ei ole saatavilla verkkoapteekin kautta.

Lisätietoa verkkoapteekkimme asiakaspalvelunumerosta puh. 029 445 6222 (mpm/ppm soitto/jonotus).

Palvelemme reseptiasioissa arkipäivisin, ma-pe klo 8-20 ja la klo 8-14.

Vaikuttava aine

adrenaliini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään ruoka-aineista, lääkkeistä, hyönteisten pistoista tai puremista tai muista allergeeneista aiheutuvien vaikea-asteisten akuuttien allergisten reaktioiden (anafylaksian) sekä rasituksesta aiheutuvan tai idiopaattisen anafylaksian ensiavuksi.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Jos ensimmäinen pistos ei auta tai oireet pahenevat, voidaan antaa toinen pistos 5-10 minuutin kuluttua ensimmäisestä.

Lääkkeen ottaminen

Injektio pistetään lihaksen sisään reiden ulkosivuun. Injektiokohdan hierominen nopeuttaa lääkkeen imeytymistä. Pistos annetaan heti oireiden ilmaantuessa. Se voidaan antaa vaatteiden läpi. Pistoksen jälkeen on heti soitettava apua ja kutsuttava ambulanssi sekä mainittava anafylaksiasta, vaikka oireet lievittyisivät pistoksen jälkeen. Tajuissaan oleva potilas tulee pitää makuullaan jalat kohotettuina, tai istumassa, jos on hengitysvaikeuksia. Tajuton potilas asetetaan kylkiasentoon. Potilasta tulee valvoa kunnes apu saapuu. 

Valmisteen päiväys on tarkistettava ennen käyttöä. Vanhentunut lääke on hävitettävä. Liuos pitää tarkistaa laitteen tarkistusikkunasta ajoittain: Sen tulee olla kirkasta ja väritöntä.  Neulansuojus poistetaan juuri ennen pistämistä. Pistoksen antaminen käynnistyy heti, kun kynän säiliö painetaan ihoa vasten

Lääkettä on pidettävä aina mukana.

Vaikutustapa

Adrenaliini vaikuttaa keuhkojen, sydämen ja verenkierron toimintaan. Se kumoaa yliherkkyysreaktion aiheuttamia hengenvaarallisia vaikutuksia ja lievittää nopeasti voimakkaita oireita. Adrenaliini rentouttaa keuhkojen lihaksia niin, että hengitys helpottuu, supistaa haitallisesti laajentuneita verisuonia ja vähentää turvotusta.

Haittavaikutukset

Lääke saattaa aiheuttaa ahdistuneisuutta, päänsärkyä, huimausta, vapinaa, pyörtymistä, sydämen toiminnan muutoksia, verenpaineen kohoamista, keuhkojen supistustilaa, pahoinvointia, oksentelua, liikahikoilua ja voimattomuutta.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Voidaan käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alkuperäisessä ulkopakkauksessa. Kuljetuksen aikana potilas/omaishoitaja voi säilyttää kynää myös saamassaan tätä tarkoitusta varten suunnitellussa muovikotelossa. Kynä on pidettävä aina tässä kotelossa, jotta se on varmasti suojassa.

Säilytä alle 25 °C. Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Kirkas ja väritön liuos.

Selaa myös nämä tuoteryhmät: MUUT ALLERGIALÄÄKKEET, ALLERGIALÄÄKKEET, MUUT ALLERGIALÄÄKKEET
© 2021 Lääketietokeskus