Reseptilääke

ISANGINA 50 mg depotkapseli, kova 1 x 30 fol

Hinta
10,16
Käytettävissä olevat toimitustavat: Nouto Kuopiosta Itä-Suomen yliopiston apteekista, Nouto Itä-Suomen yliopistolta - UEF henkilökunta ja opiskelijat, Matkahuolto - toimitus noutopisteeseen, Posti - toimitus noutopisteeseen, Posti - toimitus pakettiautomaattiin, Posti - kotiinkuljetus, Posti Express - kuljetus toimitusosoitteeseen ilman eri ilmoitusta, Matkahuolto - toimitus pakettiautomaattiin, Matkahuolto - kotijakelu
Reseptilääke
Korvattava
Alempi erityiskorvaus 65 % Peruskorvaus 40 %

Vaikuttava aine

isosorbidimononitraatti

Käyttötarkoitus

Ssepelvaltimotautiin liittyvän angina pectoris -kivun ehkäisy. Angina pectoris on puristava rintakipu, joka ilmenee yleensä rasituksen yhteydessä ja johtuu sydämen hapenpuutteesta. Lisäksi lääkettä voidaan käyttää sydämen vajaatoiminnan hoidossa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkettä käytetään jatkuvasti eikä lääkitystä saa keskeyttää ilman lääkärin lupaa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään puolitettuna tai kokonaisena vesilasillisen kera. Depotkapseli niellään kokonaisena vesilasillisen kera. Depotkapseli vapauttaa lääkeainetta tasaisesti pitkän ajan kuluessa.
Lääkitystä ei saa keskeyttää äkillisesti. Lääkityksen aikana ei pidä käyttää suun kautta otettavia erektiohäiriölääkkeitä. Alkoholi voi voimistaa lääkkeen verenpainetta alentavaa vaikutusta ja yhteiskäyttö saattaa aiheuttaa huimausta.

Vaikutustapa

Isosorbidimononitraatti kuuluu nitraatteihin. Nitraatit laajentavat verisuonia, etenkin laskimoita. Tällöin laskimosuoniin jää enemmän verta ja sydämeen palaava verimäärä vähenee. Sydämen työmäärä ja hapentarve vähenevät. Nitraatit laajentavat myös sydämeen verta vieviä sepelvaltimoita, mikä parantaa sydämen hapensaantia. Näin kipukohtaukset lievittyvät ja harvenevat.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa päänsärkyä, joka yleensä menee ohi käytön jatkuessa. Muita mahdollisia haittavaikutuksia ovat huimaus, heikkouden tunne, sydämen tykytys, kasvojen punoitus ja pahoinvointi.

Lääkkeen käytön aikana ei saa käyttää erektiohäiriöiden hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä, kuten sildenafiilia ja muita, samantyyppisiä lääkkeitä. Samanaikainen käyttö voi laskea vaarallisesti verenpainetta.

Hoidon alussa ja annosta muutettaessa voi esiintyä huimausta, joka voi heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käytetään raskauden ja imetyksen aikana vain, jos lääkäri katsoo hoidon välttämättömäksi.

Säilytys

Depotkapseli: alle 30 °C.
Tabletti: ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (+ 15-25 °C).

Ulkonäkö

Isangina 25 mg depotkapseli: kaksiosainen, ruskea-valkoinen, kova liivatekapseli.
Isangina 50 mg depotkapseli: kaksiosainen, ruskea/vaaleanpunertava, kova liivatekapseli.
Isangina 20 mg tabletti: valkoinen, pyöreä, kupera, jakouurteinen tabletti, halkaisija 9 mm. Tabletin voi jakaa kahteen yhtä suureen annokseen.

Selaa myös nämä tuoteryhmät: SYDÄNLÄÄKKEINÄ KÄYTETTÄVÄT NITRAATIT, SYDÄN- JA VERISUONISAIRAUKSIEN LÄÄKKEET, SYDÄNLÄÄKKEINÄ KÄYTETTÄVÄT NITRAATIT
© 2024 Lääketietokeskus