Reseptilääke

SUNITINIB KRKA 12.5 mg kapseli, kova 30 x 1 fol

Hinta
64,90
Käytettävissä olevat toimitustavat: Nouto Kuopiosta Itä-Suomen yliopiston apteekista, Nouto Itä-Suomen yliopistolta - UEF henkilökunta ja opiskelijat, Matkahuolto - toimitus noutopisteeseen, Posti - toimitus noutopisteeseen, Posti - toimitus pakettiautomaattiin, Posti - kotiinkuljetus, Posti Express - kuljetus toimitusosoitteeseen ilman eri ilmoitusta, DB Schenker - toimitus noutopisteeseen, DB Schenker - kotiinkuljetus, DB Schenker - Joensuun kampuksen lääketoimitus talvikaudella, Matkahuolto - toimitus pakettiautomaattiin, Matkahuolto - kotijakelu
Reseptilääke
Viitehinta: 53,20 €

Tuote ei ole myynnissä

Tätä lääkettä ei ole saatavilla verkkoapteekin kautta. Tuotteella on joko saatavuuskatkos tai se ei ole toimitettavissa lainkaan verkkoapteekin kautta, esim. säilytyslämpötilavaatimusten vuoksi.

Lisätietoa verkkoapteekkimme asiakaspalvelunumerosta puh. 029 445 6222 (mpm/ppm soitto/jonotus).

Palvelemme reseptiasioissa arkipäivisin, ma-pe klo 8-20 ja la klo 8-14.

Vaikuttava aine

sunitinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään eräiden ruoansulatuskanavan, munuaisten ja haiman syöpätyyppien hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkeannos otetaan yleensä kerran päivässä. Hoito annetaan kuuden viikon hoitosykleissä: neljän viikon lääkejakso ja kahden viikon taukojakso, tai joskus myös yhtäjaksoisena hoitona.

Lääkkeen ottaminen

Kapseli niellään kokonaisena vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Jos lääkeannos jää väliin, sitä ei korvata ylimääräisellä annoksella, vaan seuraavana päivänä otetaan normaali lääkeannos. Lääkityksen aikana ei saa juoda greippimehua. Kapseleita ei saa painaa läpipainopakkauksen folion läpi, sillä kapseli voi rikkoutua. Kapseli tulee poistaa pakkauksesta vetämällä folio irti yhdestä irrotetusta kapselilokerosta.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka hidastaa syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat vatsaoireet (mm. pahoinvointi, oksentelu, ripuli), iho- ja hiusoireet (mm. ihottuma, kuivuus, värimuutokset, hiustenlähtö), ruokahalun väheneminen, unettomuus, hengenahdistus, nenäverenvuoto, yskä, väsymys, huimaus, päänsärky, lihas- ja nivelkivut, makuaistin muutokset, turvotus ja kuume. Joskus voi esiintyä myös mm. masennusta, tuntohäiriöitä, suukipua, elimistön kuivumista, hiustenlähtöä, painon laskua, silmäoireita, kuumia aaltoja, tulehduksia, kasvojen punoitusta sekä influenssan kaltaisia oireita.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Jos potilas voi tulla raskaaksi, hoidon aikana on käytettävä luotettavaa ehkäisyä.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25°C).

Ulkonäkö

Sunitinib Krka 12,5 mg kapseli

Kova liivatekapseli, jossa on oranssi kansiosa ja oranssi runko-osa, runko-osaan on painettu valkoisella ”SNB” ja ”12.5”. Kapseli on täytetty oranssinvärisellä jauheella. Kapselin koko: 4 (pituus noin 14 mm).

Sunitinib Krka 25 mg kapseli

Kova liivatekapseli, jossa on karamellinvärinen (vaaleanruskea) kansiosa ja oranssi runko-osa, runko-osaan on painettu valkoisella ”SNB” ja ”25”. Kapseli on täytetty oranssinvärisellä jauheella. Kapselin koko: 3 (pituus noin 16 mm).

Sunitinib Krka 50 mg kapseli

Kova liivatekapseli, jossa on karamellinvärinen (vaaleanruskea) kansiosa ja karamellinvärinen runko-osa, runko-osaan on painettu mustalla ”SNB” ja ”50”. Kapseli on täytetty oranssinvärisellä jauheella. Kapselin koko: 1EL (pidennetty; pituus noin 20 mm).

Vaihtokelpoinen tuote

Nimi Pakkauskoko Hinta Viitehinta Korvattavuus Korvattu hinta
SUNITINIB RATIOPHARM 12.5 mg kapseli, kova 1 x 28 fol
(Reseptilääke)
1 x 28 fol 52,70 53,20 € Korvattava sairauden numerolla
SUNITINIB MYLAN 12.5 mg kapseli, kova 1 x 30 kpl
(Reseptilääke)
1 x 30 kpl 52,70 53,20 € Korvattava sairauden numerolla
SUNITINIB SANDOZ 12.5 mg kapseli, kova 1 x 28 fol
(Reseptilääke)
1 x 28 fol 53,20 53,20 € Korvattava sairauden numerolla
SUNITINIB ACCORD 12.5 mg kapseli, kova 1 x 30 kpl
(Reseptilääke)
1 x 30 kpl 393,55 53,20 € Korvattava sairauden numerolla
SUNITINIB AVANSOR 12.5 mg kapseli, kova 1 x 28 fol
(Reseptilääke)
1 x 28 fol 53,20 53,20 € Korvattava sairauden numerolla
SUNITINIB STADA 12.5 mg kapseli, kova 28 x 1 fol
(Reseptilääke)
28 x 1 fol 53,20 53,20 € Korvattava sairauden numerolla

Selaa myös nämä tuoteryhmät: SYTOSTAATIT JA MUUT SYÖPÄLÄÄKKEET, SYTOSTAATIT JA MUUT SYÖPÄLÄÄKKEET
© 2023 Lääketietokeskus