TENS

TENS

 

Lääkkeetöntä helpotusta kipuun TENS-laitteella

Jopa kolmannes suomalaisista kärsii kuukausittain erilaisista kivuista. Kipu voi olla esimerkiksi akuuttia niska-hartiaseudun kipua, alaselän kipua, nivelkipua, migreeniä tai kroonista, pitkittynyttä kipua.

Kipukokemukset ovat meillä kaikilla hyvin erilaisia, mutta kipu on aina aivojen tuottamaa. Toisinaan tunnemme yhä kipua, vaikka kivun lähde on jo parantunut. Kivun kanssa selviytymiseen on onneksi paljon työkaluja.

Mikä TENS-hoito?

Terveydenhoidon ammattilaiset, kuten kipua hoitavat lääkärit ja fysioterapeutit, hyödyntävät kivunhoidossa lääkkeettömän kivunlievityksen menetelmiä. Virallinen Käypä Hoito -suositus painottaa kivun hoidossa ensisijaisesti lääkkeetöntä kivunlievitystä. Yksi tällainen menetelmä on kotona annettava TENS-hoito.

TENS eli Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation-hoito perustuu ihon kautta tapahtuvaan sähköiseen stimulaatioon. Hermojen ärsytys kipualueella katkaisee kipuviestin matkan aivoihin. Lisäksi laite vähentää kivuntunnetta vapauttamalla elimistöön endorfiineja ja lisäämällä verenkiertoa lihaksessa.

Omron E3 Tens Intense -kivunlievittäjä tuo terveydenhuollon ammattilaisten hyödyntämän TENS-teknologian myös kotikäyttöön. Käytä TENS-laitetta esimerkiksi selälle, olkapäille, nivelille ja lihaksille. Laitteen eri ohjelmista on helppo valita omiin tarpeisiin sopiva hoito-ohjelma ja tehotaso. Hoitoaika on 15 minuuttia.

Uusin Omronin Tens-laitteista on Omron Heat Tens. Se yhdistää kaksi lääkkeettömän kivunlievityksen hoitomenetelmää yhteen - lämmön ja TENS-hoidon. eli ihon kautta tapahtuva sähköinen hermostimulaatio. Varsinaisen Tens-hoidon lisänä lämpö parantaa aineenvaihduntaa, rentouttaa lihaksia ja rauhoittaa kipua. Tens-hoito auttaa helpottamaan lieviä ja keskivaikeita tuki- ja liikuntaelinten lihas- ja nivelkipuja ja parantaa kipualueen verenkiertoa.

Tutustu Tens-laitteisiin täällä